Eli de Haas

10 september - 3 oktober 2021

Poserende figuren doemen op uit een onduidelijke verte. In de felgekleurde vlaktes onthult zich een gebied van intimiteit. Een tussenruimte waarin een vaststaand feit kan gaan bewegen, waarin dat wat voor zeker doorging, tegen kan worden gesproken. In de schilderijen van Eli de Haas lijken de barrières tussen wat geweten kan worden en dat wat onbekend is te vervagen.


Urschleim

10 juni - 11 juli 2021

Het vloeibaar vaste Urschleim geeft onze lichamen geen vaste grond binnen een wereld die altijd in een stroperige beweging is. Het is een extensie die is blijven kleven vanuit ALL INN in Het Hem, een nieuwe samenwerking in de vorm van een groepsexpositie in de Maaskoe Galerie.  Recent afgestudeerde kunstenaars die spreken van een vruchtbare grond vol potentie tot zijn en worden, waar dingen samenkomen, uiteen vallen, groeien tot iets nieuws en weer vergaan. Het is een fluïde smurrie, een show die dynamisch mee glibbert, in de vorm van vier exposities.

Nuno Orlando, Isa van Lier, Werner van der Zwan, Lore Pilzecker, Marieke Peeters, Sachia Pereira-Stolle

Nuno Orlando

Isa van Lier

Werner van der Zwan

Lore  Pilzecker

Marieke Peeters

Sachia Pereira-Stolle


Mia van der Burg / Eva Krause

2 - 30 mei 2021


Annelies de Greef

14 maart - 11 april 2021


Maaskoe Wintersalon

11 december 2020 - 14 februari 2021


[CROPS] Expositie Daleen Bloemers en Pim Top

25 oktober - 29 november 2020

Beide kunstenaars zoeken naar een beeldtaal die reflecteert op ons digitale zijn, zowel virtueel als fysiek. Ze maken hierbij gebruik van digitale technieken en fotografie.

 


Grafisch Atelier Minnigh

13 september - 11 oktober 2020

Hieronder een korte impressie van de expositie met toelichting van Astrid de Pauw.

Esther Schoonhoven

Beam Contrechoc

Michalina Malolpesza

Astrid de Pauw

Fenneke Hordijk

Annelies de Greef

Niki Murphy

Carla Scheepe-Belksma


Vera Witleer

28 juni - 26 juli 2020

Onder de titel Growing Spaces lieten we deze zomer werk zien van de Rotterdamse kunstenares Vera Witleer. Haar kunst kenmerkt zich door een veelheid aan technieken en materialen. De schijnbaar toevallig gevormde objecten en schilderijen zijn soms licht en breekbaar, dan weer zwaar en aards. 

Vera Witleer is een kunstenares die een variëteit aan technieken en stijlen beheerst. Fragiele werken van lijm met oliepastel combineert ze met stoere keramische objecten die in elkaar gesmeten lijken. Tijdens de expositie verraste Vera ons met haar nieuwste werk: bollen van keramiek die perfect in je hand passen.


Rick Koren

15 maart - 14 juni 2020

 

In bovenstaand filmpje geeft Rick Koren een toelichting op zijn werk in Maaskoe.

hoe het verder gaat weten we niet...

(koper, tekst met potlood)

 

Het werk van Rick Koren laat je zweven tussen herkenning en vervreemding. Soms is de vorm duidelijk, maar het materiaal onverwacht. Dan weer is het materiaal leidend en volgt de vorm vanzelf. Hij maakt theedoeken van dakleer, een matras van koper en een schilderij van teer. 

Koren is een meester in het gebruik van verschillende materialen. Hij combineert moeiteloos hout, metaal, zand, teer, glas, zeep, haar en lachgas-patronen. Het resultaat is telkens een object van wonderlijke schoonheid met een poëtische zeggingskracht.

Tegelijkertijd brengt het werk je in verwarring en roept het vragen op. Je fantasie wordt geprikkeld door de schijnbare paradoxen. Het daagt je uit om verbanden te leggen, om verhalen te verzinnen. De kunstenaar geeft daar al een voorschot op door de intrigerende titels zoals ‘hoe het verder gaat, weten wij niet…’

 

after laughter IV

(lachgas-patronen, metaal)

 

ze wachtte lang maar antwoordde niet

(metaal, glas)

 

oogst I

(lood, was)

 

zonder titel

(metaal, klei, textiel)

 

stilleven met kerncentrale

(metaal, hout, papiergrafiet, zeep)

men wist dat dit kon gebeuren

(hout, teer, tekst met potlood)

 


Cocky Bezemer

9 februari - 1 maart 2020

 

Cocky Bezemer schildert in verschillende stijlen: van expressionistisch abstract tot figuratief realisme. De constante factor is het gebruik van felle kleuren en sterke contrasten. Verder bezit Bezemer het vermogen om te werken in de stijl van kunstenaars die zij bewondert. 

 


Henk Dicke

5 januari - 26 januari 2020

 

Henk Dicke maakt lampen. Geen gewone, maar met behulp van toevallige materialen en onderdelen, bewaard of uit de hobbymarkt, ontwerpt hij verrassende objecten. Het zijn strenge geometrische figuren, of speels en karaktervol.
Zo zien we behalve brandende kokosnoten ook een stralende kwal.

 


Maaskoe Wintersalon

14 december - 29 december 2019

 


Ilse Kauffman

3 november - 1 december 2019

 


Niki Murphy

20 september - 13 oktober 2019